Βασικό Μενού  

   

Ημερίδα για το Ε4 και τις αρχαίες πόλεις

Λεπτομέρειες

Το Σάββατο 22/2/2014 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων πραγματοποιήθηκε ημερίδα που διοργανώθηκε από τις συνεργαζόμενες ομάδες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του Γυμνασίου Κουνουπιδιανών και του 6ου Γυμνασίου Χανίων με θέμα <<Το ευρωπαικό μονοπάτι Ε4 και οι αρχαίες πόλεις της Κρήτης>>.Συνδιοργανωτές της ημερίδας ήταν το Κ.Π. Ε  Βάμου μαζί με το γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Ε Χανίων. Αρχικά έγινε παρουσίαση του προγράμματος <<Ευρωπαικά ορειβατικά μονοπάτια Ε6 -Ε4 στα Χανιά>> που ανήκει στο θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Ε κπαίδευσης Κ. Π. Ε. Μαρώνειας από την κα Μαρματάκη Αρετή υπεύθυνη Σχολ. Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Χανίων και την κα Δεσποτάκη Ελένη μέλος της παιδαγωγικής ομάδας Κ.Π.Ε Βάμου.

Ακολόύθησαν ολιγόλεπτες εισηγήσεις από τους εκπαιδευτικούς των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Το 2ο Γ/σιο Χανίων εκπροσώπησε ο Φίλης Γ. και η  Τζιάκη Α, το Γ/σιο Κουνουπιδιανών ο Κωστής Δ, η Κουκουράκη Χ, η Μανταδάκη Μ, ο Ψωματάκης Δ, Κακαουνάκη Α και ηΤσουρλάκη Α  το 6Ο Γ/σιο Χανίων ο Τζανάκης Ε , ο Σημαντηράκης Ε και ο Ράος Α.  το Γ/σιο Ελευθερίου Βενιζέλου ο Χαραλαμπάκης Α, οΠαράσχος Θ,η Μακρή Τσαλίκη Α. το 4ο Γ/σιο Χανίων ο Λιονάκης Ε, η Μαράκη Ε, ο Φωτόπουλος Γ, και ηΤσουρή Ε και το ΕΠΑΛ Καντάνου η Δημητρόυλια Α και ο Σμυρναίος Ν.

Στην ημερίδα συμμετείχαν οι αρχαιολόγοι Τσίγκου Α , Γαβριλάκη Ε, Τζανακάκη Κ, Μαρκουλάκη Σ οιΙ οποίες μίλησαν για την αρχαία Συία την αρχαία Λάππα, την αρχαία Τάρρα και Λισσό και την αρχαία Πολυρρήνια.

Στην χλωρίδα της Κρήτης αναφέρθηκε η βιολόγος από το ΜΑΙΧ Φουρναράκη Χ , για τα ίχνη των φυσικών οικοσυστημάτων και του πολιτισμού στο Ε4 ,η Καστάνη Λ. δασολόγος και η Φελεσάκη Ι, βιολόγος, για το Ε4 στα όρια του Εθνικού Δρυμού Λευκών Ορέων ο Μπαρνιάς Α δασολόγος.

Στο πολίτευμα των αρχαίων πόλεων από τα αρχαικά ως τα ελληνιστικά και ρωμαικά χρόνια αναφέρθηκε ο Παρασκευάς Π Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Χανίων, στο Περιβάλλον - Φύση και Πολιτισμός στο Διαδύκτιο ο Γώγουλος Γ Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής.

Στην διαδικασία σηματοδότησης του Ε4 αναφέρθηκε ο Μπαδογιάννης Σ πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων στις σχολικές δραστηριότητες των μαθητών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες η Μαυράκη Ζ. κλινική ψυχολόγος στο ΚΕ.Δ.Δ.Υ Χανίων, στις αρχαίες πόλεις - το άλλο σχολείο  η Παπατρέχα Β. φιλόλογος ΕΑΕ.

Στην Αξιοποίηση Τεχνικών κόμιξ αναφέρθηκε η Μανταδάκη Μ και στην ψηφιακή αποτύπωση του Ε4 η Κακαουνάκη Α. στα παιχνίδια δημιουργικής γραφής και σκίτσο για το Ε4 και τις αρχαίες πόλεις η Τσουρλάκη Α

Τέλος οι ομάδες με τους καθηγητές τους έκαναν προτάσεις για υγεινή διατροφή και μοιράστηκαν με το κοινό που παρακολούθησε την ημερίδα εμπειρίες από τις εκδρομές τους στο φαράγγι της Σαμαριάς, στο καταφύγιο της Ταύρης, στην κοιλάδα της Λισσού,  στην αρχαία Βιέννα, στην αρχαία Λάππα - Αρχάνες.

Ήταν μια ενδιαφέρουσα ημερίδα που έκλεισε με απολογισμό, σχεδιασμό νέων δράσεων και ανταλλαγή απόψεων στην δεξίωση που ακολούθησε.

P2225654P2225648

P2225641P2225631P2225635P2225650P2225627P2225629

   
© ALLROUNDER