Βασικό Μενού  

   

Μαθητική συνδιάσκεψη

Λεπτομέρειες

Έτσι θέλησαν να ονομάσουν ο κ Παράσχου  καθηγητής γεωλόγος και κ Κουρή καθηγήτρια οικιακής οικονμίας το project που ετοίμασαν μαζί με τους μαθητές τους όλα παιδιά της Α γυμνασίου. Την δουλειά τους παρουσίασαν  στο πολιτιστικό κέντρο του Αγ. Παντελεήμονα στις 12/5/2014 μια μέρα πριν την λήξη των μαθημάτων. Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες ,επέλεξαν ένα όνομα που να τους εκφράζει και μελέτησαν κύρια χαρακτηριστικά κάθε Ηπείρου.

Τα παιδιά  δουλεύοντας ομαδοσυνεργατικά με την καθοδήγηση των δασκάλων τους ασχολήθηκαν με αξιοθέατα πόλεων, με την γεωγραφική μορφολογία των τόπων, με ήθη και έθιμα πληθυσμών, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε λαού κλπ.

Οι διαφάνειες που παρουσιάστηκαν απαιτούσαν χρόνο, δουλειά και κέφι. Οι καθηγητές τους μας πρότειναν έμπρακτα έναν διαφορετικό τρόπο διδασκαλίας που αντικαθιστά την δασκαλοκεντρική παραδοσιακή με μία άλλη στην οποία η αυτενάργεια του μαθητή παίζει τον πρωτεύοντα ρόλο. Το project εκτός από γνώσεις προσέφερε στα παιδιά την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντα, να κοινωνικοποιηθούν να μάθουν να συνεργάζονται μεταξύ τους αλλά και με τους καθηγητές τους.

DSCN7824

 

DSCN7831

 

DSCN7832

 

DSCN7836

 

DSCN7837

 

 

   
© ALLROUNDER