Βασικό Μενού  

   

Στον απόηχο της θεματικής βδομάδας

Λεπτομέρειες

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν την βδομάδα από 3/4/2017 έως 7/4/2017 οι δράσεις που ελαβαν χώρα στο σχολείο μας στο πλαίσιο της <<θεματικής βδομάδας>>.

Ήταν μια βδομάδα που οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαφορετικά μαθήματα από τα συνηθισμένα, << μαθήματα ζωής>> από τους καθηγητές τους αλλά και από άλλους εγκεκριμένους φορείς και καταξιωμένα φυσικά πρόσωπα.

 Ευχαριστούμε θερμά όλους εκείνους που διέθεσαν τον χρόνο τους και βρέθηκαν ανάμεσα στα παιδιά μας , συζήτησαν μαζί τους , τα ενημέρωσαν υπεύθυνα και μοιράστηκαν τις γνώσεις τους με αυτά.

Συγκεκριμένα: Την κ. Μαρκουλάκη Ειρήνη από το <<Χαμόγελο του Παιδιού>> που μίλησε για την κακοποίηση ανηλίκων και την ενδοοικογενειακή βία με ένα πολύ τρυφερό τρόπο δίνοντας τρόπους αντιμετώπισης και προσφέροντας ελπίδα και διέξοδο.Επίσης η κ. Μαρκουλάκη ασχολήθηκε και  συζήτησε με τους μαθητές της Γ τάξης το οξύ πρόβλημα του εθισμού στο διαδίκτυο.

Την κ. Νυσταζάκη Ιωάννα από το << Κέντρο Πρόληψης Αλκοόλ >> που ενημέρωσε υπεύθυνα τους μαθητές για την ύπουλη,εθιστική  ουσία το αλκοόλ , τις συνέπειές της στην υγεία αλλά και την ευθύνη της στην πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων.

Τις κυρίες Νικολοπούλου Κατερίνα,Περράκη Αντωνία,Πενταράκη Ειρήνη, Ψαράκη Όλγα,Χαλακατεβάκη Μαριάντζελα,Λάππα Δάφνη,Χριστήδη Λουίζα, Μποράκη Θεανώ από την << Ένωση Γυναικών Ελλάδος>> που αναφέρθηκαν στα γυναικεία και ανθρώπινα δικαιώματα, θίγοντας ζητήματα όπως η ισότητα και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια .

Την μητέρα μαθητή μας και εικαστικό κ. Αμπελικάκη που δημιούργησε ένα εργαστήρι εικαστικών στον κοινόχρηστο χώρο του σχολείου μας και ζωγράφισε με τους μαθητές της Α τάξης καταπληκτικές αφίσες που θα κοσμήσουν τις αίθουσες.

Την κ Καπετανάκη Κέλυ και τον κ Τσαουσάκο Γιώργο από το <<Εθνικό Συμβούλιο Νακωτικών >> που ακούμπησαν με επιστημονικό τρόπο το φλέγον θέμα της εξάρτησης από τα ναρκωτικά, μοιράστηκαν με τα παιδιά τις εμπειρίες τους ,έλυσαν απορίες , μοίρασαν υλικό ελπίζοντας η ενημέρωση αυτή να βοηθήσει στην πρόληψη έτσι ώστε να μην χρειαστεί κάποιος την απεξάρτηση.

Τον κ Κων/νο Κακαβελάκη και την κ .Βούλα Σαριγιανίδου από την σχολη χορού DALE PASO πού χόρεψαν και διασκέδασαν με τα παιδιά δίνοντας το μήνυμα οτι άσκηση και διατροφή συντελούν στο να έχουμε ποιότητα ζωής.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς μας κ. Βυζουκάκη Βαγγέλη παθολόγο και Ζουριδάκη Ευτυχία δερματολόγο - αφροδισιολόγο που  άφησαν τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις για να βρεθούν κοντά στους μαθητές μας και να τους διαφωτήσουν ο πρώτος για το αλκοόλ και τιε επιπτώσεις του στην υγεία και η δεύτερη για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

 

 

   
© ALLROUNDER