Βασικό Μενού  

   

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2014

Λεπτομέρειες

Την Τρίτη 23/12/2014 έγινε στον χώρο του σχολείου μας η καθιερωμένη γιορτή των Χριστουγέννων. Μαθητές του σχολείου μας μαζί με τους καθηγητές τουςκ. Σωτηρόπουλο και κ. Σημαντηράκη τραγούδησαν τα κάλαντα και άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια με την συνοδεία οργάνων. Τα παιδιά στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης μάζεψαν τρόφιμα και ρούχα τα οποία θα διαθέσει κατάλληλα ο Δήμος Χανίων . Επίσης οργάνωσαν παζάρια όπως αυτό των παιδιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα για την έκδοση σχολικού τύπου με υπεύθυνες καθηγήτριες την κ. Μπιλά και την κ. Μπουλιτσάκη.

        

 

         Xristoygenna 2014 010

 

         Xristoygenna 2014 012

 

Xristoygenna 2014 013   

 

Xristoygenna 2014 002 

 

Xristoygenna 2014 003

 

Xristoygenna 2014 005

 

 

Ψάχνοντας για Ήρωες

Λεπτομέρειες

Ψάχνοντας για Ήρωες

θεατρική παράσταση από τις

συνεργαζόμενες μαθητικές κοινότητες του 6ου Γυμνασίου Χανίων και του Γυμνασίου Κουνουπιδιανών

Δευτέρα 31 Μάρτη στις 18:00 Α΄ Διανομή και στις 20:00 Β΄ Διανομή

και Τρίτη 1η Απρίλη στις 18:00Β΄ Διανομή και στις 20:00 Α΄ Διανομή

για τέσσερις παραστάσεις

στο Mega Place

Είσοδος 2 ευρώ

Ένα αγόρι ακούει μέσα του τις φωνές των δικών του: είναι ο μικρός με τις απεριόριστες δυνατότητες! Η μητέρα του είναι σίγουρη για αυτό, οι συγγενείς του τον έχουν πείσει, ο ίδιος αναζητά τον ήρωα μέσα του. Πού θα τον βρει όμως; Στους ήρωες που του διδάσκει το σχολείο;

   Είναι και αυτός παγιδευμένος στη σύγχρονη πραγματικότητα που ορίζει τον ήρωα. Τον ήρωα πια δεν τον δημιουργούν οι ανάγκες ή οι φαντασιώσεις του απλού ανθρώπου ή της συλλογικής συνείδησης, αλλά η βιομηχανία του παιχνιδιού, των ταινιών και γενικότερα οι διάφορες άλλες μορφές της βιομηχανίας της ψυχαγωγίας.

Ένα κορίτσι του σήμερα αναζητά την ηρωίδα που της ταιριάζει να ενσαρκώσει. Θα καταφέρει να νικήσει την κοροϊδία και την περιφρόνηση των άλλων; Θα μπορέσει η οικογένειά της να της δώσει της ηθικές αντιστάσεις που έχει ανάγκη;

Ηρωισμός και σύνδρομο της συλλογικής απάθειας. Ήρωες της ιστορίας και της μυθολογίας που περνούν στη λήθη. Η τάση ηρωοποίησης απλών ανθρώπων, η δύσκολη σχεδόν ηρωική ζωή, το τυχαίο που γεννά ήρωες, το κέρδος που αποκτά το δικαίωμα να επιλέγει και να χτίζει τους σύγχρονους ήρωες. Όλοι αυτοί οι άξονες θίγονται με τρόπο διασκεδαστικό στη γλώσσα των παιδιών με τη δροσιά των εφήβων σε μια παράσταση που ίσως μπορεί να καθοδηγήσει τον καθένα στην αναζήτηση του προσωπικού του μύθου.

Συνεργάστηκαν οι καθηγητές: Χριστίνα Κουκουράκη (σκηνική επιμέλεια ? κοστούμια), Νίκος Σωτηρόπουλος (μουσική επένδυση, ηχογραφήσεις), Ασπασία Τσουρλάκη (σενάριο), Δημήτρης Κωστής (ηλεκτρονική υποστήριξη), Μανόλης Τζανάκης (υπεύθυνος 6ου Γυμνασίου), Μαριγώ Γεωργουδή (υπεύθυνη Γυμνασίου Κουνουπιδιανών), Βιργινία Παπατρέχα (χορός ? κίνηση), Βάνα Κατερινάκη (μουσικοκινητικό δράμα), Μαρία Μανταδάκη ? Θεοδώρα Πρίτση (εξάσκηση στη μίμηση, υποβολείς)

 

Χριστουγενιατικη γιορτή

Λεπτομέρειες

Την Δευτέρα 23/12/2013 τα τμήματα οργάνωσαν χριστουγεννιάτικο παζάρι στον χώρο του σχολείου. Έτσι κάθε τμήμα ενίσχυσε το ταμείο του πουλώντας γλυκά, στολίδια και διάφορα άλλα μικροαντικείμενα. Επίσης κάθε τμήμα συμμετείχε σε διαγωνισμό με θέμα << η πιο ωραία στολισμένη αίθουσα>>. Επιτροπή καθηγητών επέλεξε το τμήμα από κάθε τάξη που είχε διακοσήσει την αίθουσά του με τον πιο πρωτότυπο και εντυπωσιακό τρόπο. Το έπαθλο ήταν μια μέρα εκδρομή αντι για μάθημα. Τέλος οι καθηγητές  κος Σωτηρόπουλος και  κος Σημαντηράκης συνοδευόμενοι από την χορωδία του σχολείου μας τραγούδησαν τα κάλαντα και άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια με την συνοδεία κιθάρας και ευχήθηκαν σε όλους Καλή Χρονιά.

Αγία Κυριακή - Λίμνη της Αγιάς

Λεπτομέρειες

Την Τετάρτη 22/1/14 η Β και η Γ τάξη του σχολείου μας επισκέφθηκε το μοναστήρι της Αγ. Κυριακής στο Βαρύπετρο και στην συνέχεια την λίμνη της Αγιάς. Στο μοναστήρι μας υποδέχτηκαν οι καλόγριες μας ξενάγησαν στους χώρους της μονής και μας παρουσίασαν την ιστορία του μοναστηριού και το έργο που επιτελούν προβάλλοντάς μας ταυτόχρονα εξαιρετικές φωτογραφίες. Οι μαθητές θαύμασαν την φυσική ομορφιά της περιοχής, επισκέφτηκαν το πιο κοντινό σπήλαιο- παρεκκλήσι καθώς και το κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της μονής . Στους μαθητές προσφέρθηκε κέρασμα και οι συνοδοί καθηγητές έλαβαν ως αναμνηστικό δώρο της επίσκεψής τους ένα ημερολόγιο του 2014. Ευχαριστούμε θερμά για την φιλοξενία! Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στην λίμνη της Αγιάς όπου μας δόθηκε η ευκαιρία να θαυμάσουμε για μια ακόμη φορά τις ομορφιές του υδροβιότοπου. Η Α τάξη του σχολείου μας την ίδια μέρα ξεναγήθηκε στους χώρους του Πολυτεχνείου και διασκέδασε παίζοντας στις αθλητικές του εγκαταστάσεις.

DSC00747DSC00748

DSC00751DSC00755

DSC00756DSC00761

DSC00762DSC00765

Διδακτικές επισκέψεις

Λεπτομέρειες

Στο πλαίσιο της παρακολούθησης θεαμάτων από μαθητές εντός σχολικού ωραρίου οι μαθητές των τμημάτων Γ1,Γ3 και Γ4 παρακολούθησαν το ντοκυμαντέρ <<Νεοναζί το ολοκαύτωμα της μνήμης>> την Τετάρτη 20-11-2013. Η προβολή πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Στο πλαίσιο των καινοτόμων προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα <<Ελιά το ιθαγενές δέντρο της Κρήτης που αξίζει να γνωρίσουμε>> θα επισκεφτούν στον Άστρικα το οικολογικό ελαιουργείο και το Μουσείο Ελιάς Βουβών στις 10/2/2014

Η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας θα επισκεφτεί το κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου στις 20/2/2014.

   
© ALLROUNDER