Βασικό Μενού  

   

Άρθρα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2018-2019

Λεπτομέρειες

6οΓυμνάσιοΧανίων                                                                   Χανιά6/2/2019

Αγαπητοί γονείς,

πριν λίγες μέρες, ολοκληρώθηκε το πρώτο τετράμηνο του διδακτικού έτους. Σας καλούμε λοιπόν την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019 στο σχολείο, ώστε να παραλάβετε τους βαθμούς των μαθητών από τις 12:45 ως τις 14:00 και να ενημερωθείτε για την πρόοδο τους.

Τόσο εσείς ως γονείς, όσο και εμείς ως εκπαιδευτικοί, δίνουμε καθημερινά έναν μεγάλο αγώνα για τα παιδιά μας. Ο δικός μας ο ρόλος δεν εξαντλείται στη μετάδοση της γνώσης. Γιατι οι νέοι μας πέρα από τη γνώση,πρέπει να αποκτήσουν  ευρύτερη κριτική και ευέλικτη σκέψη, πιο ισχυρή ψυχική και πνευματική θωράκιση και ηθικές αξίες τέτοιες που θα είναι η πανοπλία προστασίας τους σε ένα περιβάλλον χωρίς σύνορα. Από το σχολείο μας θελουμε να βγουν μαθητές που να είναι ικανοί ως αυριανοί πολίτες να διαχειρίζονται σωστά τις πληροφορίες που δέχονται καθημερινά, να αξιολογούν και να ιεραρχούν τις καταναλωτικές τους συνήθειες,αλλά και να εντρυφούν στις αιώνιες και αναλλοίωτες εκείνες αξίες που στήριξαν τον πολιτισμό μας κάνοντάς τον καλύτερο για τη δική τους γενιά και για τις επόμενες.Σ’αυτόν τον αγώνα,σας κάλουμε δίπλα μας,όπου μέσα από μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης,να πετύχουμε το καλύτερο για τα παιδιά.

Οι βαθμοί τους είναι το μέτρο της προσπάθειας που έκαναν σε κάθε μάθημα δίνοντας κι αυτά το δικό τους αγώνα, τώρα που ως έφηβοι βγαίνουν στη ζωή. Και είναι ένας αγώνας πολύ δύσκολος, που είναι σημαντικό να τα θαυμάζουμε για όλα όσα καταφέρνουν.

Κι αν το παιδί σας δεν τα κατάφερε τόσο όσο εσείς θα περιμένατε, σταθείτε δίπλα του υπομονετικά και με αγάπη, και δίχως να το επιπλήξετε για την αποτυχία του, ενθαρρύνετέ το να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να παλέψει περισσότερο. Οι μεγάλες στιγμές στη ζωή μας, συγγενεύουν με μεγάλες ατυχίες και αποτυχίες κι αυτές οι στιγμές που μας δυσκόλεψαν είναι ένα είδος προίκας της ζωης μας. Ο Steve Jobs είχε   πει πως δεν υπάρχει αυτό που αποκαλούμε αποτυχία-αποτυχία είναι απλά η ζωή που προσπαθεί να μας αλλάξει κατεύθυνση.Γι’αυτό και πρέπει να είμαστε περήφανοι όχι  μόνο στις επιτυχίες τους,αλλά και στις φαινομενικές ήττες τους. Ετσι τους δείχνουμε με τον καλύτερο τρόπο ότι αγαπάμε τα σημάδια της διαδρομής τους,αγαπάμε αυτό που είναι κι όχι αυτό που εμείς θα επιθυμούσαμε να είναι.

Σας περιμένουμε λοιπόν όλους, ώστε να συζητήσουμε με τον καθένα ξεχωριστά,με ποιον τρόπο μέσα από το σχολείο θα κάνουμε καλύτερο το αύριο των παιδιών μας!

                                                                                            O Διευθυντής

                                                                                    Πάνος   Κορακοβούνης

   
© ALLROUNDER