Βασικό Μενού  

   

Σκάκι στο σχολείο μας

Λεπτομέρειες

Μέσα στο Φεβρουάριο μία ομάδα μαθητών της Α κυρίως τάξης με την καθοδήγηση των καθηγητών τους  κ Σημαντηράκη, κ. Ξενάκη και κ. Κουρή και με την αμέριστη βοήθεια δύο φοιτητων της σχολής Καλών Τεχνών της κ.Χλόης Παρέ Αναστασιάδου και του κ. Αργύρη Ραλλιά εργάστηκαν πολλές ώρες και δημιούργησαν μία πρωτότυπη  κατά γενική ομολογία σκακιέρα με ευφάνταστα πιόνια που κόσμησε το προαύλιο του σχολείου μας και φιλοδοξεί να φιλοξενήσει πολλά τουρνουά σκακιού.

Η ιδέα ξεκίνησε στην Καλών Τεχνών, στα πλαίσια του εργαστήριου Γυψοτεχνίας-Χαλκοχυτικής το έτος 2015 από τη Χλόη Παρέ-Αναστασιάδου. Στόχος ήταν η δημιουργία ενός υπαίθριου σκακιού σε συνεργασία με κάποια κοινωνική ομάδα, ενώ οι βάσεις των πεσσών προκατασκευάστηκαν από εκμαγεία ανθρώπινων ποδιών. Τελικά, το έργο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Αργύρη Ραλλιά και μαθητές του 6ου Γυμνασίου Χανίων.

Σε διάστημα δέκα ημερών, το Φεβρουάριο του 2016, κατασκευάστηκε το πάνω μέρος των πεσσών σε εξαιρετική συνδημιουργία με τους μαθητές. Παρά τις κάποιες τεχνικές δυσκολίες, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς, ήταν μία υπέροχη συνεργατική εμπειρία.

Μαθητές που συμμετείχαν: ΆνναΓυπαράκη, Βούλα Καλογεράκη, Λυκούργος Καρτσάκης, Νίκος Κολιακουδάκης, Αριστοτέλης Κουβαράς, Κωνσταντίνος Κουκουράκης, Αθηνά Παρδαλάκη

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν μιλούν από μόνες τους. Περισσότερες λεπτομέρειες για την πορεία του project από το ξεκίνημα μέχρι την υλοποίηση μπορείτε να πάρετε κάνοντας κλικ εδώ.

skaki 1

 

skaki2

 

skaki3

 

skaki4

 

skaki5

   
© ALLROUNDER